Hypothalamus

HET RODE SPECTRUM

Een van de belangrijkste functies van rood licht is melatonineregulering en stimulatie van de voortplantingsactiviteit. Het rode spectrum is het enige spectrum dat de hypothalamus en pijnappelklier stimuleert. Melatonine verbetert het immuunrespons en biedt weerstand bij immuundeficiëntie als gevolg van acute stress, virale ziekten, veroudering of medicijnbehandeling.

De hypothalamus is de voortplantingsregelaar van de kip. In tegenstelling tot wat je zou denken, hebben de ogen niets te maken met het herkennen van de daglengte. Dat betekent dat de lichtintensiteit en het spectrum voldoende moeten zijn om lichtenergie door de veren, huid, schedel en het hersenweefsel te laten doordringen. Lange rode golflengten dringen makkelijker diep door dan korte blauwe golflengten.

Er zijn ook aanwijzingen dat het daadwerkelijke voerverbruik dat per gelegd ei verbruikt wordt, vermindert onder rode verlichting, met name bij golflengten boven de 640nm. Dit suggereert dat licht met een piek boven de 640nm, met een minimale lichtintensiteit dat nodig is voor het leggen van eieren, de voedingsinname en de energiekosten kan verminderen.

Lichtstimulatie van de hypothalamus resulteert in de afscheiding van hormonen. Het Luteïniserend hormoon (LH) is essentieel voor de geslachtsrijpheid, de dagelijkse productie van eieren en is een integraal onderdeel van de dagelijkse gebeurtenissen van de ovulatie.

Interesse in onze whitepaper?

Wij hebben onze pluimveeverlichting benaderd via een wetenschappelijk methode. Weten hoe we dit gedaan hebben? Vraag hier onze whitepaper aan!