Hoogwaardige IP69K Daglicht-armaturen met UV-A die nooit meer verouderen qua lichtsterkte, lichtkleur en waarbij de nieuwste toekomstige ontwikkelingen direct ge-update kunnen worden naar uw verlichtingssysteem. Dit zal steeds meer gezien gaan worden in de Stal van de Toekomst.

Door verlichtingsproducent Utilicht in Weert wordt er in samenwerking met  Summa-Systems en dochteronderneming HAITZLED®  hard gewerkt om een baanbrekende en gepatenteerde lichtsturing te introduceren op de verlichtingsmarkt die ook voor de Pluimvee sector een onderscheidende toegevoegde waarde zal bieden.

Een Cloud-gebaseerde datasturing voor verlichting die alle huidige lichtsturingen op een zijspoor zet, maar desondanks voor de eindgebruiker zeer eenvoudig, overzichtelijk en bovenal betaalbaar blijft !

HAITZLED® heeft een Sunlike armatuur ontwikkeld dat speciaal op het zicht van pluimvee is afgestemd met een dynamisch daglicht-spectrum met golflengten van Violet, Ultra Violet tot Infrarood waarmee verschillende gedragsprocessen, gezondheid, en dierenwelzijn gestimuleerd kunnen worden.

Dankzij toepassing van UV-led’s evenaart de Sunlike het natuurlijke zonlicht. HAITZLED® hoopt binnenkort een certificering te ontvangen dat onze daglichtarmaturen gebruikt mogen worden in plaats van het aanbrengen van daglicht-inlaten in de stal. Hiermee wordt tevens een veel constanter en homogener lichtbeeld in de stal gecreëerd zonder wisselende invloeden van weersomstandigheden.

Het UV (Ultra Violet) spectrum maakt deel uit van het normale zicht van een kip. Onderzoek in samenwerking met WUR bevestigd dat kunstlicht zonder UV een beperking van hun algeheel welzijn geeft. Bij pluimvee dat gehouden wordt onder UVA licht, neemt ook het aantal paringen toe.

Het nieuwe Summa besturingssysteem stelt ons straks in staat om via het HAITZLED®verlichtingssysteem automatisch te anticiperen op ongeregeldheden in de stal zoals pikkerij. Ook kunnen de dieren automatisch beter worden voorbereid op hitte-stress wanneer er hete dagen in aantocht zijn.

De intentie is er om het Summa besturingssysteem straks te integreren in de meest bekende stalcomputers, die u deze unieke feature dan ook kunnen bieden. Hiermee kan een natuurgetrouwe daglichtcyclus, met hetzelfde spectrum als daglicht, worden weergegeven in de stal.

Omdat de technologische ontwikkelingen, ook in de verlichtingsmarkt, in razend tempo toenemen is het prettig om te weten dat het nieuwe HAITZLED®-Summa verlichtingssysteem in de toekomst altijd, van afstand, ge-update kan worden met de nieuwste technologische ontwikkelingen wanneer de pluimveehouder daar voor kiest. De éénmalig aangeschafte verlichting zal daarin meegroeien in de dynamische ontwikkeling en altijd up-to-date blijven met de laatste technieken. Er is tenslotte niets zo vervelend dan een gedegen investering te doen, die vervolgens al heel snel alweer achterhaald blijkt te zijn !

Contact HAITZLED® om op de hoogte te blijven van deze bijzondere ontwikkelingen, en om deze wellicht al te integreren in uw nieuwe toekomstige lichtplan.
info@haitzled.com

 

Recent Posts